Начало / Места

Места

Изходни точки

Можете да видите основните входно-изходни пунктове за Национален парк "Централен Балкан" (населени места, гари, др.) за всеки от 7-те паркови участъка: Тетевен, Клисура, Троян, Карлово, Калофер, Стоките и Тъжа.

След като изберете изходната точка за вашата разходка и прецените как да стигнете до нея, можете да разгледате и подходящите за вас маршрути.

За по-добра ориентация на посетителите са представени и основните места, в които туристическите маршрути навлизат в границите на парка, както и границите на резерватите, намиращи се на територията на НП "Централен Балкан".

Хижи и заслони

На територията на Парка има множество хижи и заслони. Можете да видите всички хижи в даден парков участък както и да планирате пътя до съседни хижи, забележителности и върхове, като видите кои маршрути тръгват от съответната хижа.

Можете да видите и обектите на културно-историческо наследство по избрания от вас маршрут, информационните пунктове, местата за почивка и палене на огън, разрешени места за бивакуване, погледните места, спортните съоръжения и местата за екстремни спортове.

Върхове

Информационни пунктове

Културно-историческо наследство

Погледни места

Места за кратка почивка и палене на огън

Спортни съоръжения и екстремни спортове